Autó nélkül maradtam, megtudtam, hogyan lehet kigyógyulni tartósan az alkoholfüggőségből.

Posted on 2022-01-01 in Egyéb

Szponzorált tartalom

addiktológia rehabilitáció Budapest

addiktológia rehabilitáció Budapest

Későn szereztem meg a jogosítványomat, mert mire lett volna rá pénzem, beköltöztem a belvárosba, így nem éreztem szükségét. Az albérleteimhez nem tartozott garázs, utcán nem szívesen hagytam volna autót – így mivel mindenhova sétáltam és maximum családlátogatáshoz, kiránduláshoz lett volna szükség autóra, elvetettem a jogsi ötletét jó időre. Néhány éve megvan, szeretek vezetni, de jellemzően akkor, ha van velem valaki. Nem sokszor szállok egyedül autóba, de múltkor voltam olyan “szerencsés”, hogy egy bosszantó eset miatt igénybe kellett vennem egy autószállító szolgáltatását. Pest megyében voltam leragadva, épp egy kávézóban várakoztam, amikor láttam – nem leselkedtem! -, hogy a mellettem lévő beülős boxban egy férfi arra keres rá a laptopján, hogy “addiktológia rehabilitáció budapest”. A találatok között szerepelt a Felépülők – Családi Felépülés központ honlapja. Az oldalon bemutatkozó szakemberek az addiktológiai rehabilitáció budapesti és veszprémi helyszínein várják az alkoholfüggőséggel küzdőket. A folyamat egyéni vagy családi konzultációk során is megvalósulhat. Emellett egy hazánkban egyedülálló bentlakásos programot is kifejlesztettek, ami 28 nap alatt készíti fel az egyéneket arra, hogyan éljék a mindennapjaikat a lehető legkiegyensúlyozottabban alkohol nélkül.

 

Tehát az “addiktológia rehabilitáció budapest” keresőkifejezés végül egy veszprém megyei bentlakásos programhoz vezetett, hiszen mint már említettem, ez a két helyszíne a programoknak, de a bentlakáshoz kifejezetten nyugodt, turistamentes, természetközeli helyszínt álmodtak meg, amihez Szőc község nagyon ideális választás – erről magunk is meggyőződhetünk a honlapra feltöltött képek segítségével.

 

A férfi több videót is elindított, ahol a szakmai csapat néhány tagja beszél az alkoholizmus problémájáról, a saját történetükről. A csapat magvát ugyanis egy háromtagú család alkotja, akik maguk is megtapasztalták az alkoholfüggőség poklát, ami az egész családra hatással van. E megpróbáltatások vitték őket a segítői terület felé, ma már saját tapasztalaton alapuló segítséget nyújtanak. A kezelés során rendszerszemléletet alkalmaznak a családot tekintve, azaz azt vallják, az egész családnak gyógyulnia kell, hiszen a hozzátartozók is “megbetegednek”, ha függő van a családban. Azonban fontos, hogy még ha a családtagok bevonásával, gyógyításával történnek a folyamatok, a felépülés felelőssége egyedül a függőé. A sorstársak szerepe nagyon fontos, erre nagyban épít a bentlakásos program, ahol a kiscsoportos foglalkozások mellett egyéni konzultációkon való részvételre is van lehetőség.

 

Ahogyan láttam, az árak is szerepelnek a weboldalon, valamint egy blog is üzemel, ahol alkoholfüggőséggel kapcsolatos hasznos bejegyzések várják a látogatókat.

 

Remélem, hogy akinek szüksége van rá, ahhoz elér ez a hiánypótló kezdeményezés.