Autóban ülve, a legbizarrabb szituációban kaptam jóbaráti segítséget.

Posted on 2021-05-02 in Egyéb

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Válunk a feleségemmel, energetikai tanúsítványra van szükségem

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd a kocsimban ülve bukkanjak rá egy olyan lehetőségre, ami aztán sok mindent megváltoztat körülöttem. A feleségemmel ugyanis éppen vélni készültünk, és elhatároztuk, hogy eladjuk a közös lakásunkat. Hosszú és boldog éveket töltöttünk együtt abban a lakásban, egészen addig, amíg el nem mérgesedett a viszony. Persze az ingatlan eladásával kapcsolatban nekem kellett a kezembe vennem az irányítást. És a mindez nem lenne elég baj így is, kiderült, hogy egy körülbelül tíz éves törvény miatt már csak akkor adható el az ingatlan, ha energetikai tanúsítványunk is van hozzá. Mindennek tetejében ráadásul volt időm gondolkodni a témán: baleset történt az M5-ösön, így egy órát álltunk a dugóban.

Ekkor küldött át egy ismerősöm egy tuti lehetőséget, amit ti is meg tudtok tekinteni ezen az oldalon. Az e-tanusitas.eu honlapját küldte át nekem. Azt mondta, ha energetikai tanúsítványra van szükségem, csakis velük álljak szóba! Ők készítik a hazai energetikai tanúsítványok tíz százalékát, így el tudom képzelni, milyen szakértelem áll mögöttük. A sor szinte meg sem moccant az autópályán, ezért kíváncsian vettem a kezembe a telefonom, hogy megnézzem az ajánlott cég honlapját. Valóban, az e-tanusitas.eu azt írta magáról, hogy országos lefedettséggel rendelkezik. És amíg más cégek csak egy-egy várost vagy régiót képesek lefedni, ők bizony az ország teljes területén rendelkezésre tudnak állni, ha energetikai tanúsítványra van szükség.

A dugóban ismerkedtem meg a procedúrával, most pedig mindjárt fel is hívom őket

A procedúra sem tűnt olyan bonyolultnak. Egészen egyszerűen első lépésként fel kell hívni az ügyintézőjüket, aki tájékoztat a folyamatról, és akivel minden felmerülő kérdést meg lehet beszélni. Ezt követően időpontot egyeztettek helyszíni felmérésre, amelynek során a szakértő kollégájuk kivonul a kérdéses ingaltanba és elvégzi a szükséges méréseket. A mérési eredményeket ezt követően azonnal küldi be a központba, ahol a kollégák az irodában meg is kezdik a tanúsítvány előállítását. Az elkészült tanúsítványokat minden délután 16:00 órakor futár veszi fel az irodából, így azok másnap már az ügyfélnél landolhatnak! Így nem csak a szolgáltatás kiterjedése, de a folyamat gyorsasága is lenyűgöző. Ráadásul a honlapon a bonyolult fogalmakat és folyamatokat, sőt, még a törvényi környezetet is olyan érthetően magyarázzák el, hogy a hozzám hasonló laikusok számára is rögtön világos lesz, miről is van szó.

Ha felkeltette az érdeklődésed a csapat munkája, akkor ne habozz, és keresd meg őket ezen az oldalon: e-tanusitas.eu/! Én pedig gyorsan fel is hívom őket időpontot egyeztetni, amíg még áll a kocsisor.